måndag 11 juli 2022

AAK, negativ trend fortsätter.

 

Bolag: AAK
Kategori: Tillväxtbolag
Marknad: Large Cap
Branch: Konsument Stabil

I backspegeln:

Tidigare poäng analys fick AAK 4 av 20 = sälj/minska, med referenskursen 175,20sek. Dom var nere på stop loss nivån 157,00sek, för att sedan återhämta sig igen. 

Dagens analys visar en oförändrad börskurs (fr referenskursen vid förra analysen) och bolaget swingar kring jämnviktkursen, handlas vid skrivande stund 175,85sek. Bolaget ligger i marginell negativ trend, överköpt enligt RSI och en negativ divergens i MACD, vilket visar att kursen håller på att vika av igen. Försäljnings och vinstmässigt så börjar dom repa sig från pandemin, men med ökad skuldsättning och negativt kassaflöde så behöver dom bevisa mera, innan dom är redo för köp. FP Analysen visar 5/20, en förbättring men fortfarande på rekommendation sälj/minska.

En intressant notering är att kursen är nere och studsar på Stöd lång (svart streckad linje) dvs. trendlinje från 2018, vilket jag tolkat som ett mycket starkt stöd och kan vara ett tecken på vändning. Men det fundamentala är inte riktigt där ännu.


Riktkurs                    180,00                (Grön)                                           
Jämnviktkurs            174,00                (Orange)          
Exit                           190,00                (Blå)                   
Stop Loss                  157,00                (Röd)
 

 


 Bolaget kvalar inte in i någon av mina portföljer idag

 Bolagsfakta:

AAK är en producent av vegetabiliska oljor och fetter. Produkterna används som ersättning för mjölkfett och kakaosmör, som ingredienser i chokladfyllningar och konfektyrprodukter, samt inom kosmetika. Den globala verksamheten drivs via flertalet affärsområden med vardera inriktning och en del av projekten drivs även via kundgemensam utveckling. Störst närvaro återfinns inom Nordamerika och Europa. Huvudkontoret ligger i Malmö.


Fundamentala analysen använder siffror från Börsdata, diagrammet från Aktiespararnas Hitta Kursvinnare och bolagsfakta från Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar