måndag 22 augusti 2022

Axfood övervärderat och risk för rekyl

 

Kategori: Värdebolag
Marknad: Large Cap
Branch: Konsument Stabil

Axfood är övervärderat och risk för rekyl. Jag  skulle rekommendera köp, men på grund av det höga priset idag blir det avvakta. Min riktkurs är 313sek och stoploss (BearCase) vid 260sek. Även en risk för ras finns, om eller när verkligheten kommer i kapp finansvärldens subventionerade miljö och Axfood kan sjunka ner mot 200sek.

Aktien närmar sig överköpt och MACD visar en svagare uppgång så att vi närmar oss någon typ av rekyl verkar klart, hur djup den blir är omöjlig att säga, men mot 300sek gissar jag på?


Riktkurs          Grön Linje

BullCase         Blå Linje
BaseCase       Orange Linje
BearCase        Röd Linje

 
Bear Trend      Röd Streckad
Bull Trend       Grön Streckad

Svart streckad linje är det långa stödet och sträcker sig tillbaka 2-5år.
 

Bolagsinformation

Axfood är verksamma inom dagligvaruhandeln. Bolaget är specialiserade inom detalj- och partihandel och inom koncernen återfinns ett flertal dagligvarukedjor, där de mer kända inkluderar Hemköp, Willys och Mat.se. Idag står den svenska marknaden för majoriteten av försäljningen och försäljning sker huvudsakligen via fysiska butiker, men bolagets varumärken erbjuder även hemkörning av varor, samt diverse matkasseleveranser. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Fundamentala analysen använder siffror från Börsdata, diagrammet från Aktiespararnas Hitta Kursvinnare och bolagsfakta från Avanza

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar