onsdag 10 augusti 2022

Softronic, september får utvisa riktning.

 

Kategori: Tillväxtbolag                
Marknad: Small Cap
Branch: Teknik 

I backspegeln:

Min rek var ”köp” den 2:a Maj, men det har ju inte gått så bra sedan dess, aktien har backat 12% och har hamnat i en negativ trend (röd streckad linje). Men kursen ser ut att ha bottnat vid BearCase (röd linje) och swingar nu runt BaseCase 24,50sek. 

Jag sänker min riktkurs till 26,30sek men har kvar dom som köp på både på kort (<3 mån.) och lång tid (>1år). En stödlinje har bildats från Q4 2021 (grön streckad), så ett intressant datum att bevaka är början september när den möter negativ trendlinje. Orosmoln är dagens dopade marknad där risken att kursen rasar ner mot 15sek, ifall verkligheten kommer i kapp. Alltså om Riksbanken börjar justera sin balansräkning och kapital försvinner från finansekonomin. Att jag även ser en försvagning av ekonomin framöver så ligger konsultbolag inte så bra till när deras kunder ska till och börja spara pengar. Generellt så ser Softronic okej ut, och det är de yttre faktorerna som hotar. Kortare swingtrade är att rekommendera i första hand. Men kursen har lite att bevisa innan jag ser att den negativa trenden är bruten, kanske man har svaret i september? Bolaget kvalificerar sig i min Tillväxtportfölj.

 


Riktkurs: Grön
BullCase: Blå
BaseCase: Orange
BearCase: Röd

EMA50           Svart linje
Bear Trend      Röd Streckad
Bull Trend       Grön Streckad

 

Bolagsinfo

Softronic är ett IT- och managementbolag. Bolaget levererar ett brett utbud av konsulttjänster som innefattar lösningar inom affärssystem, digital marknadskommunikation, e-hälsa, kontorsstöd samt försäkringssystem. Bolaget grundades ursprungligen 1984 och innehar verksamhet runtom den nordiska - samt baltiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

 

Fundamentala analysen använder siffror från Börsdata, diagrammet från Aktiespararnas Hitta Kursvinnare och bolagsfakta från Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar