måndag 8 augusti 2022

ABB, avvakta och se.

 

Kategori: Värdebolag
Marknad: Large Cap
Branch: Industri

I backspegeln:

Med en målkurs på 310sek och köpråd avvakta så har det gått okej för ABB, +1,3% och kursen på 304sek. Även fast dom noterade årslägsta i juni på 262sek, men följt av en parabolisk återhämtningen i uppåt rekylen mot 300sek.  

Framtiden

Orosmoln finns och på kort sikt ser det inte bra ut, RSI visar överköpt och Stochastic slow visar på kortsiktig nedåtgående trend, men i det hela ligger jag kvar på behåll, dock med sänkt riktkurs 297sek. Negativt kassaflöde och högre belåning, plus att bolagets värde krymper kan vara tecken på att ABB nått toppen i pågående pandemihögkonjunturen. Att det finns en risk att kursen faller under 200sek ifall världens riksbanker slutar att pumpa in nya pengar i finansekonomin ligger alltid och lurar. Avvakta marknadsutvecklingen och Riksbankens penningpolitik innan köp, då risken är hög. Faller kursen mot grön streckad bulltrend kan det vara läge för en kortare swingtrade. Bolaget kvalificerar sig för min värdeportfölj.

 


Riktkurs          297,00            (Grön)                                 
BullCase         330,00            (Blå)              
BaseCase       295,00            (Orange)        
BearCase        271,00            (Röd)
 
EMA50           Svart linje
Bear Trend      Röd Streckad
Bull Trend       Grön Streckad

Bolagsinfo

Svensk-Schweiziska ABB är en global leverantör inom kraft- och automationsteknik. Koncernen består av ett flertal divisioner med kärnverksamheten inriktad mot tekniska lösningar som används inom energi- och industrisektorn. Exempel på lösningar innefattar kontrollsystem, mjukvaror, samt batterisystem. ABB är idag verksamma inom alla globala regioner, med störst närvaro inom Nordamerika och Europa. Huvudkontoret ligger i Zürich, Schweiz.

Fundamentala analysen använder siffror från Börsdata, diagrammet från Aktiespararnas Hitta Kursvinnare och bolagsfakta från Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar