torsdag 25 augusti 2022

Calmark Sweden, ett intressant bolag.


Ett intressant bolag med en intressant produkt. Marknaden för barnafödslar är mer än stor och med denna produkt kommer många BB's världen över kunna ge bättre vård och även rädda liv. 

Medicinsk utrustning tar tid med godkännanden som krävs för varje ny marknad och framför allt att bygga upp ett nätverk av distributörer i länder där denna produkt gör skillnad och verkligen behövs. Det kostar att expandera och en emission är på gång under hösten för att ta in nya friska miljoner som ska ta bolaget till nästa nivå.

Kategori: Förhoppningsbolag
Marknad: Spotlight
Bransch: Sjukvård

Jag har en riktkurs på 3sek och ett BullCase på 6sek, dock ser det fundamentala mindre bra ut vilket inte är konstigt då försäljning inte har kommit igång på allvar. Kursen har tagit sig ur en negativ trend efter att ha toppat på 12-14sek (?) och handlas nu strax under BaseCase, vilket gör detta prisvärt. Ett förhoppningsbolag med potential, värt att följa.


Riktkurs          Grön Linje
BaseCase       Orange Linje
BullCase         Blå Linje
BearCase        Röd Linje
 
Bear Trend      Röd Streckad
Bull Trend       Grön Streckad

Bolagsinformation

Calmark Sweden är verksamma inom medicinteknik. Bolaget specialiserar sig inom utveckling av diagnostiska verktyg riktade mot nyfödda barn. Tekniken utgår ifrån den egenutvecklade plattformen och används för analys de första veckorna efter födseln. Instrumentet används som biomarkör för att studera blodvärden. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget grundades under 2007 och har sitt huvudkontor i Karlstad.


Fundamentala analysen använder siffror från Börsdata, diagrammet från Aktiespararnas Hitta Kursvinnare och bolagsfakta från Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar