fredag 26 augusti 2022

Positivt avslut för veckan.

 

USA vänder upp efter några dagars nedgång och det är snart dags för FED att öppna munnen igen för en "prognos". Och dags att börja gissa hur mycket räntan ska upp, sist sa "expert"-analytikerna 100 punkter och det slutade med 75 punkter, vilket då tolkades som nått bra(?). Nu gissar man 75 punkter i hopp om en höjning på 50 punkter, så blir det också positivt. Men det vi ser är att FED höjer räntan och pengar blir dyrare.  Vilket är dåligt för finansgökarna, så nu handlar det bara om att dra ut på kalaset så länge det bara går, innan det är dags att gå hem igen.

Nasdaq Stockholm var inte sena att följa efter igår, och min gissning på en röd dag blev fel. Dock var intradagen röd och dagen räddades nog av det positiva sentimentet från vilda västern.

Min negativa trendkanal är bruten och vi har ett stöd vid OMX 1975. Det kommer säkert pendla mellan det stödet och ett motstånd vid 2000. Så en hyffsad volatil dag att vänta. 

Det blir nog svarta siffror till dagens stängning i hopp om att FED börjar bjuda till igen för att rädda "spekulations"-ekonomin. Vi får se vid 16:00. Men då vi ligger minus för veckan (-2,3%) så finns det gott om utrymme för en uppgång. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar