onsdag 21 september 2022

Beijer Ref B - från behåll till sälj

Beijer är ett Tillväxtbolag inom branschen Industri och handlas på LargeCap.

 


Beijer Ref fortsätter att sura, jag ser ytterligare svagheter i min fundamentala analys och säjer nu Sälj från tidigare behåll/bevaka. Tidigare riktkurs på 165sek är sänkt till 150sek, men dagens kurs är nere och nosar på Stoploss och frågan är ifall det kommer stanna där. Trenden är negativ och mina TA indikatorer pekar nedåt, som i för sig hela börsen gör idag.

Dom är väldigt pigga på att köpa bolag för stunden, vilket säkert beror på att dom har penningstinna EQT som största ägare. Och kan man inte vänta på organisk tillväxt, så kan man belåna sig och skaffa kassaflöde genom förvärv. Troligtvis ganska dyrt att köpa nu, så det blir hög risk om dom inte lyckas förvalta förvärven. Är vi även på väg in i en lågkonjunktur så kan det bli extra dyrt med denna strategi. 

Röd = BearCase
Orange = BaseCase
Blå = BullCase
Grön Linje = Riktkurs

Om bolaget
Beijer Ref är en teknikinriktad handelskoncern. Idag erbjuder koncernen ett brett utbud av lösningar inom kyla och klimatreglering. Kunderna återfinns huvudsakligen bland små- och medelstora bolag inom varierande sektorer. Idag innehas verksamhet och försäljning på global nivå, med störst närvaro inom Nordamerika och Europa. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Fundamental analys baseras på siffror från Börsdata, Graf från Hitta Kursvinnare och bolagsinfo från Avanza


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar