fredag 16 september 2022

Det surnar till på börsen, igen.



4-1 för veckan, en svart dag följt av fyra röda. OMX30 för veckan slutar på -2,4% och resan nedåt fortsätter. Jag trodde en stund att jag hittat en ny positiv trend, men icke, då index föll tillbaka igen. Men index 1885 är ett stöd att anteckna, för nu har det studsat där ett antal gånger under 2022. 

Har marknaden börjat räkna in den kommande räntehöjning från Riksbank nästa vecka, så att vi får en sån där uppåt rekyl igen, precis som när FED höjde senast, då kursen rekylera upp helt galet med +3% på 2 dagar. Varför blev det så?

Alla killgissningar är igång om hur mycket Riksbanken ska höja räntan. Allt från 50 till 100 punkter, vem ska ha rätt denna gång? Skulle det nu bli en 50 punkters höjning, så kommer det antagligen ses som positivt för marknaden. Men det vi vet är att pengar blir dyrare och det är inte bra för finansmarknaden, vilket kommer visa sig i börskurserna framöver, oavsett hur bolagen presterar. Vi lever fortfarande i en bubbla sedan pandemin, så det är hög tid att ta hem sina positioner, innan den spricker.
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar