torsdag 29 september 2022

Sänker Essity till Sälj

Essity hittar du på LargeCap och bransch Konsument Stabil.

Essity visar sämre siffror och lider av höjda råvarupriser och en generell sur börs. Min nya rek blir Sälj från tidigare Behåll, men med höjd riktkurs 253sek. Nu är det andra gången på en 12 månaders period dom är nere och nosar på det långa stödet. Kursen har fallit under tidigare negativ trendkanal och handlas till BearCase. Då både MACD, RSI och andra indikatorer pekar nedåt så finns en klar risk att den faller mera. Ca 2% av aktierna är även blankade så det finns flera som tror på nedgång.

Blå= BullCase (ev. Exit). Orange= BaseCase (Jämviktskurs). Röd= BaseCase (ev. Stoploss). Grön= Riktkurs baserat på 12 mån. kursutveckling + fundamental poäng analys). Svart Streckad= Långa stödet (>5år tillbaka i tiden).


Jag gillar bolaget och på sikt är det en intressant kandidat för min Tillväxtportfölj, men just nu ligger jag lågt, vilket gäller för alla mina långsiktiga investeringar. Och då vi kommer fortsätta att gå på muggen även under en recession och telefonkatalogen är ett minne blott så kommer dom behålla sina marknadsandelar, även om kursen kommer ta stryk under en period.

Om bolaget

Essity är ett hygien- och hälsobolag. Under 2017 delades SCA in i två bolag: SCA med inriktning mot skogsindustriell verksamt, samt Essity. Essity produkter återfinns på en global marknad med störst försäljning inom Europa. Affärsverksamheten är indelad i flera affärssegment med vardera specialistkompetens. Essitys produkter innefattar huvudsakligen toalett- och hushållspapper, servetter, handdesinfektion samt avtorkningsprodukter och sensorteknik. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.


Fundamental analys baseras på siffror från Börsdata, Graf från Hitta Kursvinnare och bolagsinfo från Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar