torsdag 29 september 2022

Skanska är tillbaka till 2018



Ett LargeCap Bolag i branschen Industri

Det var inga vackra siffror jag vaskade fram på Skanska. Från behåll till Sälj och en ny riktkurs på 127sek (201sek). Att byggbranschen börjar bromsa in samtidigt som inflationen har tagit ett rejäl grepp om byggmaterialet gör inte saken bättre. Här vill man inte vara just nu, en stark rek SÄLJ. BearCase råder och aktien handlas under det långa stödet och är tillbaka till 2018 års kurs, sämre än efter raset vid pandemin. Man kan bara önska att detta mörka bistra sura börsklimat ska ha sitt slut snart och att vi börja få bottenkänning, mer positiv än så kan man inte vara för tillfället.



Blå= BullCase (ev. Exit). Orange= BaseCase (Jämviktskurs). Röd= BaseCase (ev. Stoploss). Grön= Riktkurs baserat på 12 mån. kursutveckling + fundamental poäng analys). Svart Streckad= Långa stödet (>5år tillbaka i tiden).



Om bolaget

Skanska är ett globalt bygg- och projektutvecklingsbolag. Bolaget är verksamma inom bygg och utveckling av kommersiella lokaler, bostäder och projekt i offentlig-privat samverkan. Bolaget är även aktiva inom BIM (Building Information Management) som innefattar planering och visualisering av projekten. Koncernen har verksamhet på utvalda hemmamarknader i Norden, övriga Europa och USA. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.


Fundamental analys baseras på siffror från Börsdata, Graf från Hitta Kursvinnare och bolagsinfo från Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar