tisdag 18 oktober 2022

Eftersöker en krisplan...

Det ser verkligen inte bra ut det här. Att Kina informellt förklarad krig mot Taiwan är inte bra. Att USA och Blinken sedan informellt förklarar krig mot Kina är heller inte bra. Att Ryssland inte kommer sluta att kriga i Ukraina är inte bra, att dom heller inte verkar kunna avsluta kriget på egen hand och tar hjälp av både Iran och Belarus skulle inte vara bra. I detta getingbo har vi även Turkiet, Nordkorea m.fl. som kanske bara väntar på att få en chans att lägga sig i, vilket verkligen inte skulle vara bra.

Om detta är resultatet av en uselt skött världsekonomi eller bara maktmissbruk eller kanske båda, vet jag inte, men att en dålig världsekonomi la grunden för andra världskriget vet jag. Att risken nu ökar för ett nytt världskrig blir tydligare för varje dag som går. Detta samtidigt som vi har en dykande världsekonomi så kan man se ett mönster. Och tyvärr har historien en tendens att upprepa sig, för vi har uppenbarligen ganska svårt att lära oss av våra tidigare misstag.

När allt inte är så bra, vad ska man då verkligen oroa sig för? En usel utveckling av sin aktieportfölj, inflation med dyr mat och energi eller högre boräntor. Risken är att vi får större problem att oroa oss för när allt kommer omkring, men det får vi ta då, för hur ska man annars orka med allt som inte är så bra just nu. Viktigt nu är att man måste ordna en krigs-plan för sitt monetära kapital.

Var placerar man sina pengar om det blir värre?

Aktier, bankkonto, madrassen, fysisk guld, statsobligationer? Alla förslag är välkomna. För man måste ha en nedskriven plan om det skulle bli värre, om det händer så händer det snabbt, och då ska man vara förberedd. När väl planen är på plats, så kan man bara sitta och vänta och hoppas på att vi 
har lärt oss av tidigare misstag, och att historien inte kommer upprepa sig, så allt kan bli bra igen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar