tisdag 4 oktober 2022

Skistar befinner sig mitt i puckelpisten


Skistar behöver en lagom kall vinter, lagom med snö och lagom med elförbrukning, då blir det riktigt bra. Tillsvidare säger jag Behåll (fr Köp) med ett lägre riktpris 143sek (173sek). Om den senaste tidens sjunkande trendkanal beror på börsens sura humör i allmänhet eller om det är blankarna (1.2% av aktierna) som trycker ner kursen är svårt att säga, men jag gillar Skistar som har framtiden för sig med ökad fjällturism både vinter som sommar, höst och vår, så jag förstår inte kursutvecklingen, mer än att det skulle baseras på skräck för en djup lågkonjunktur och utebliven turism.



Blå= BullCase (ev. Exit). Orange= BaseCase (Jämviktskurs). Röd= BaseCase (ev. Stoploss). Grön= Riktkurs baserat på 12 mån. kursutveckling + fundamental poäng analys). Svart Streckad= Långa stödet (>5år tillbaka i tiden).

Aktien har fallit igenom det långa stödet och handlas under BearCase vilket tyder på att marknaden har dömt ut aktien. För den långsiktiga kan det vara läge att börja snitta in sig, men jag tycker man ska avvakta och se hur konjunkturen ter sig, för vi har inte sätt resultatet av en recession ännu. Än så länge verkar det finnas pengar över för skidåkning, vilket snabbt kan ändra sig och då kommer vändningen ta betydligt längre tid. Att man sedan väljer att dubbla utdelning nu är lite konstigt, kanske att man ska vara lite försiktig med kapitalet i detta läge.

Om bolaget.

Handlas på Midcap och bransch Konsument Cyklisk.
SkiStar bedriver skidanläggningar. Idag äger och förvaltar bolaget över ett flertal större anläggningar runtom i skidorterna Åre, Sälen, Trysil, Hemsedal och Vemdalen. Visionen är att vara en aktiv aktör samt erbjuda ett brett utbud av aktiviteter, anpassat för en bred målgrupp samt för både äldre och unga. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget har sitt huvudkontor i Sälen.



Fundamental analys baseras på siffror från Börsdata, Graf från Hitta Kursvinnare och bolagsinfo från Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar