måndag 9 januari 2023

Projekt Hälsa igång igen!

Nu är första veckan avklarad och även 7 dagars avgiftning från socker. Jag måste säga att det har gått väldigt bra och tiden har gått hyffsad snabbt utan allt för stort begär "abstinens", men det är väl så det brukar vara, första tiden är motivationen på topp, för att sedan brytas ned långsamt , och det är då kampen börjar, så jag tar inte ut någon seger i förskott. Resultaten lät sig i alla fall inte vänta på sig, - 1.1kg på vågen, men då har jag även kämpat igenom 6st träningspass. So far so good, resan mot 69kg har startat.

Vikt: 74,4 (-1,1)
Träningspass: 6 (93st)

Nytt börsår och nya utmaningar. Min första observation av investerarkollektivet är förvirring och en önskan att allt ska vara som vanlig. Alltså, precis som det har varit sedan 2015, då kurvorna pekade mot himlen och så fort något dåligt händer rycker staten och kapitalet ut och tar hand om problemet. Men snart behöver nog verkligheten växa i kapp och ekonomierna måste *normaliseras. Vi kan inte räkna bort allt kapital som under 0-ränte tiden tryckts ut på marknaden för att jaga ett inflationsmål på 2% (en siffra tagen ur luften), som istället har skapat ett monetärt kapitalistiskt monster som fått mänskligheten att tappa befattningen (Symtom: Girighet). Om inte dessa miljarders av dollar hittar en fundamental plats på investeringskartan, kommer dom gå upp i rök, tillsammans med våra investeringar, detta kan liknas ett pyramidspel där dom sista gökarna får släcka lampan, när vinnaren har checkat ut, vem är du?

* vi människor blir fartblinda och att dras med i trender ligger i vår natur (flockbeteende) Att ingen vill ha eller vara sämre än någon annan, har med all sannolikhet utstuderats av ett gäng skärpta nationalekonomer, som med det tror sig hittat modellen för evig tillväxt. (grundingrediens: Inflation). Allt måste bli dyrare imorgon, detta driver konsumtion och tillväxt. Men vi har fått så pass bråttom att vi inte längre hinner spara till vårt nästa köp. Så pass bråttom att vi inte längre kan värdesätta det vi köper. Detta har fått det ekonomiska ekorrhjulet att börja skena och motorn i ekonomin (människan) har börjat ta skada. Nu gäller det för staten och kapitalet att spela sina kort rätt. Gör dom inte det så kommer naturens lagar ta över för en "naturlig" normalisering och då är en kontrollerad mjuklandning att föredra, även om den blir våldsam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar