måndag 23 januari 2023

Sandvik, kanske för bra för att vara sant.

 Jag avskyr paraboliska uppgångar, framför allt när jag själv inte ligger investerad, men nu går det nog lite för bra för Sandvik, kursen har sprängt BullCase vallen och frågan är ifall det stannar där. Kursen har utvecklats som en raket sedan oktober 2022. Efter min analys så blir det rek. KÖP med riktkurs 188sek. Kursen är nu uppe över 210sek, och handlas till P/E 19 och ger en direkt utdelning på 2,3%, så kursen ligger kanske rätt ändå, men jag anar en rekyl nedåt inom kort, när eventuella vinsthemtagningar görs, sen får vi se vad det tar vägen. Jag valde in Sandvik i min fiktiva Värdeportfölj och sedan dess har den gått 11% plus sedan årsskiftet, så det hade varit en helt okej investering.

Sandvik 2018 - YTD

Blå= BullCase (ev. Exit). Orange= BaseCase (Jämviktskurs). Röd= BaseCase (ev. Stoploss). Grön= Riktkurs baserat på 12 mån. kursutveckling + fundamental poäng analys. Svart Streckad= Långa stödet (>5år tillbaka i tiden).

Kursen ligger klart över BullCase och MA34 och kommer säkert söka sig tillbaka mot 190-200sek inom kort. Även här ser man tydligt pandemibubblan från 2020 som började pysa ut 2022, och ska man ska ta hänsyn till det långa stödet så kan det nog falla mer än så om aktiemarknaden viker 2023. Men i övrigt så känns dom stabila och ett bra bolag att äga. Sandvik är ett Kategori-1 bolag och passar väl in i min värdefportfölj.

OM bolaget

Sandvik är en global industrikoncern. och Handlas på LargeCap under bransch Industri. Bolaget är specialiserade inom utveckling, tillverkning och vidare marknadsföring av produkter för metallbearbetning, maskiner och verktyg för bergavverkning, rostfria material, speciallegeringar, högtemperatur-material samt processystem. Bolaget grundades ursprungligen 1862 och är idag verksamma på global nivå. Huvudkontoret ligger i Stockholm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar