måndag 23 januari 2023

Analys Avanza, ser väl bra ut, men hur kommer börshumöret se ut?

 Med en snabb titt på Avanza så går dom från Behåll till Köp rek. Riktkursen är lägre på 251sek (269sek). Kursen har lämnat den negativa trendkanalen och har klättrat 50% från Oktober 2022, helt galet volatilt måste jag säga(?), vi får se om dom hinner nå upp till riktkursen innan nästa recessions-svacka som troligtvis redan har startat, men inte har nått finansmarknaden ännu. Dom väljer att sänka utdelning för 2023 vilket kanske är klokt men levererar ändå 3,3% och P/E är på 20 till dagens kurs. Aktien handlas till BaseCase med potential för BullCase.

Avanza Bank Jan2022 - YTD


Trendkanal lämnad och den nya trenden har vänt upp tillsamman med ett muntert börshumör. Aktien är något överköpt för stunden och en tillfällig och mindre rekyl nedåt ligger nog nära. Det ser positivt ut helt enkelt.

AVANZA BANK 2018 - YTD

Blå= BullCase (ev. Exit). Orange= BaseCase (Jämviktskurs). Röd= BaseCase (ev. Stoploss). Grön= Riktkurs baserat på 12 mån. kursutveckling + fundamental poäng analys. Svart Streckad= Långa stödet (>5år tillbaka i tiden).

Det är tydligt att vi har haft en pandemibubbla nu sedan 2020, det ser lika dant ut vilket bolag man än kollar på, men att börsen nu börjar nyktra till igen, med undantag för Q4 och det sista rycket i tron på en vändning mot... ja mot vaddå? Frågan är vilket bolag som står pall bäst för 2023, men där tror jag att Avanza kommer stå hyffsat starkt. Dock finns det en oroväckande fallhöjd ner mot det långa stödet, om det nu skulle gå riktigt illa, men då kanske vi har andra problem att bekymra oss för.

Avanza är ett Kategori-1 bolag och ett BullCase för köp, men allt ligger i Staten och kapitalets händer, eller så är det den osynliga knytnäven som tar vid, och den styr vi inte över.


Om bolaget
Avanza Bank Holding bedriver bankverksamhet. Tjänsterna som levereras inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt diverse pensionserbjudanden. Kunderna består av både privata aktörer samt företagskunder, med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Tjänsterna nås huvudsakligen digitalt. Banken startade ursprungligen sin verksamhet 1999 och har sitt huvudkontor i Stockholm



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar