måndag 16 januari 2023

Stillfront ett sänke i tillväxtportföljen

 Vad ska jag göra med Stillfront? Luften har gått ur och kursen fortsätter nedåt i negativ trend. Jag trodde tidigare att kursen hade bottnat, men så var inte fallet. Min poänganalys visar "köp" från tidigare "Behåll", men med sänkt riktkurs till 24sek (32sek), vilket nu mera skulle vara BE (break even) för positionen. Hittills är den ner -32% och skriker STOPLOSS, men inte tog jag mitt förnuft till fånga, utan ökade för att snittade ner posten i stället. (Analysen visar på bättre utfall än detta). (korrigering BE = 18.86sek efter att ha utökat positionen) Ett tag såg det ut som att kursen tagit sig ur den negativa trendkanalen, och fick en konsolidering runt BearCase, men nu ser kraften ut att svika igen och den går mot nya låga nivåer. Vi får ta oss tillbaka till februari 2019 och innan pandemin, vilket kanske bevisar hur uppblåst kursen har varit innan och efter pandemiutbrottet, som blev en helt galen resa så här i efterhand. Stillfront ser i alla fall ut att vara tillbaka till verkligheten. Kursen vid skrivandes stund ligger på 15,10 och jag har 2st stöd, ett vid 14,50 och sista vid 12,38  (Stopploss 17.40), och jag kan bara hoppas att någon av dessa fångar upp kursen för att sedan börja vända upp igen mot nivåer 21-23sek där jag har min jämviktskurs och riktpris. Rapport den 15 februari "då vänder det" eller så får jag helt enkelt ta till mig av de bevingade orden "det är aldrig för sent att ge upp" samt att "inget kan bli så dåligt, att det inte kan bli sämre" och med det trycka på säljknappen. Nu äger jag ju inga aktier i Stillfront, pga. min bistra tro på aktiemarknaden, så detta handlar mest om prestige och förtroende för min investeringsstrategi. (jag skulle egentligen sålt av och bytt position vid -20%)

2018-YTD 


En bubbla av dess like byggdes upp under pandemin, som var för bra för att vara sann. Notera att kursen även har fallit igenom det långa stödet = Dåligt.


2021-YTD 


Trendkanal bruten, men rekylen kom av sig och fortsatt kräftgång. När har Stillfront bottnat?


Blå= BullCase (ev. Exit). Orange= BaseCase (Jämviktskurs). Röd= BaseCase (ev. Stoploss). Grön= Riktkurs baserat på 12 mån. kursutveckling + fundamental poäng analys). Svart Streckad= Långa stödet (>5år tillbaka i tiden).


Om bolaget

Stillfront Group är ett svenskt bolag inom spelutveckling med fokus på free-to-play-segmentet. Bolaget har en diversifierad spelportfölj och specialiserar sig på spel med långa livscykler och lojala användare. Stillfront Group består av spelstudios verksamma i olika länder och bolagets huvudmarknader är Europa, USA och MENA. Exempel på spelstudios som bolaget äger inkluderar Goodgame Studios, Kixeye och Storm8. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Handlas på LargeCap och bransch Kommunikation

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar