torsdag 16 februari 2023

Camurus - en intressant portfölj av läkemedel.


Senaste analys 2022-11-23
Rek. KÖP med Riktkurs 239,00sek. 
FPA Trend = Pos

Hur har det gått?
Kursen har backat 14% till dagens 225sek (262sek), vilket även innebar ner -6% under riktpris.

Min Rek. kvarstår för Köp och bibehållen riktkurs 240sek, efter uppdatering så swingar dom runt jämviktskursen och har brutit positiv trendkanal, men jag skulle säga att kursen konsoliderar efter en häftig uppgång, för att sedan sikta mot riktkurs igen. Bolaget växer och har fortfarande en intressant produktportfölj för att bland annat bota opiodberoende samt endokrina sjukdomar, som verkar vara ganska vanligt idag. Ingen direktutdelning så vi får lita på räntabiliteten på eget kapital, som är 6%, vilket i för sig ger en negativt real avkastning mätt mot dagens feta inflation, men det kan ju bara bli bättre.

Blå= BullCase (ev. Exit). Orange= BaseCase (Jämviktskurs). Röd= BaseCase (ev. Stoploss). Grön= Riktkurs baserat på 12 mån. kursutveckling inkl. FPA. Röd linje = stöd/motstånd baserat på 12 m. fibonacci nivåer. Svart Streckad linje = långa stödet (>5år tillbaka tiden) 


Kursutvecklingen är positiv, +45% och 57% från bottennotering (TTM). Och positiv FPA utveckling (fler poäng från senast analys). Indikatorerna tjurar lite, men med tanke på raset efter rapporten så är inte det så konstigt, både RSI och Stochastic Slow är nere på nivåer där säljarna brukar komma tillbaka. Camurus är under bevakning och jag klassar in dom som Kategori-2 bolag vilket betyder att dom passar in i min Tillväxtportfölj och vi får se om dom tar en plats i april? 

Bolaget:

Camurus handlas på Midcap och bransch Sjukvård. Dom är verksamma inom bioteknik. Bolaget drivs som ett forskningsbaserat läkemedelsbolag och utvecklar samt distribuerar produkter för behandling av svåra och kroniska sjukdomar. Sjukdomar som behandlas med bolagets produkter innefattar exempelvis cancer, endokrina störningar samt patienter med opioidberoende. Camurus driver utvecklingsprojekt i egen regi samt i partnerskap med internationella läkemedelsbolag. Bolaget har sitt säte i Lund.



Fundamentala analysen använder siffror från Börsdata, diagrammet från Aktiespararnas Hitta Kursvinnare och bolagsfakta från Avanza



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar