måndag 20 februari 2023

Sinch - Kostymen krymper

 

Kan man lita på ett bolag där 80% av det totala värdet består av immateriella tillgångar? Samtidigt som avskrivningar och kostnadsprogram presenteras. Långfristiga lånen ökar samtidigt som bolaget verkar krympa. Tidigare Rek. var Behåll med riktkurs 62sek Min nya FPA analys visar Rek. Köp men då till en lägre riktkurs på 39sek (vi är där idag). FPA trenden generellt är positiv, så det fundamentala börjar se en ljusning, men osäkerheten är stor och det återstår fortfarande att se ifall dom kan vända på skutan och förvalta de förvärv som är gjorda och visa upp ett positivt nettoresultat (P/E -7) under 2023?

Blå= BullCase (ev. Exit). Orange= BaseCase (Jämviktskurs). Röd= BaseCase (ev. Stoploss). Grön= Riktkurs baserat på 12 mån. kursutveckling inkl. FPA. Röd linje = 
stöd/motstånd baserat på 12 m. fibonacci nivåer. Svart Streckad linje = långa stödet (>5år tillbaka tiden) 

Den negativa trenden är bruten, men uppgången kom av sig efter rapport och faller igen. Kursen ligger -8% TTM och är 62% från botten notering, vilket kan tolkas som att styrkan avtar snabbt, vilket styrks av RSI(10) som visar på negativ trend samtidigt som aktien är översåld, kommer köparna tillbaka igen, jag avvaktar med mitt köp.

Sinch är ett kategori-2 bolag och skulle passa in i min tillväxtportfölj, men får ligga under bevakning ett tag till.  

Om bolaget
Sinch handlas på LargeCap under bransch kommunikation. Bolaget erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster som gör att kunderna kan integrera meddelande (SMS)-, röstapplikations- och mobildatatjänster i sin verksamhet. Kommunikationstjänster används för hantering av kritisk information hos exempelvis banker, flygbolag, aktörer inom sjukvården samt teknikbolag. Bolaget grundades under 2008 och har sitt huvudkontor i Stockholm.


Fundamentala analysen använder siffror från Börsdata, diagrammet från Aktiespararnas Hitta Kursvinnare och bolagsfakta från Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar