onsdag 24 januari 2024

Investor, bra att äga dyr att köpa


Med förra årets negativa resultat i bagaget så är dom på rätt väg igen. Dock tycker jag att börsen överreagera på rapporten som fått kursen att rusa och jag gissar på att den faller tillbaka mot 218-226sek under kvartalet.

Att äga:             BullCase
Att köpa            BearCase



Blå= BullCase Orange= BaseCase. Röd= BearCase. Grön= Riktkurs. Svart Streckad= Långa stödet . Grå lodrät= Analysdag

Kursen handlas en bra bit över 200 dagars glidande medelvärde. RSI säger överköpt men Stochastic S och MACD visar fortfarande styrka för rådande uppgång, så rallyt lär fortsätta ett tag till innan det är dags för vinsthemtagning och en avkylning.

Skulle marknaden ge vika så är det fritt fall ner mot det långa stödet, som så många gångar tidigare, men det kräver en börskrasch och någon sådan ser vi inte till.

Om Bolaget

Investor är ett investmentbolag. Verksamheten grundades ursprungligen år 1916 och bolaget är storägare i en rad svenska storbolag inom sektorerna telekom, industri, elektronik samt fordonsindustrin. Investmentbolaget bedriver även verksamhet i USA och Asien. Affärsidén är att skapa långsiktigt god avkastning för aktieägarna genom att äga och utveckla företag med värdepotential. Huvudkontoret ligger i Stockholm. 

Köper man Investor så blir man ägare av följande bolag:



Jag äger inte aktien men den kan vara en bra kandidat för min avkastningsportfölj, som ska uppdateras efter rapportsäsongen.

IFundamentala analysen använder siffror från Börsdata, diagram från Aktiespararnas Hitta Kursvinnare och bolagsfakta från Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar