fredag 12 augusti 2022

Är verkligen AstraZeneca denna trygga jätte man ska placera sitt kapital?

 

Kategori: Värdebolag med minussiffror
Marknad: Large Cap
Branch: Sjukvård

 

Att kapitalet har flytt till säkra hamnar sedan pandemiraset är AstraZeneca ett bra bevis på. Kursen har ökat typ 80% sedan mars 2020. Och även innan pandemin drog kursen ca 50%. Kan det bero på att dom är ganska ensamma som gigantiskt globalt läkemedelsbolag på stockholmbörsen, vilket gör dom till ett bolag som ska finnas med i varje differentierad aktieportfölj. Bolaget visar minussiffror, har negativt kassaflöde. Just nu krymper dom som bolag enligt min fundamentala analys. På kort sikt (<12 mån.) är dom ett behåll eller rättare sagt bevaka. Men risken för ett ras mot 900sek är inte helt uteslutet. Riktkursen, under nuvarande omständigheter ligger på 1300sek. Men jag betvivlar att uppgången kommer hålla i sig, Astra är för dyrt.

 


Riktkurs          Grön Linje
BaseCase       Orange Linje
BullCase         Blå Linje
BearCase        Röd Linje
 
EMA50           Grå linje
Bear Trend      Röd Streckad
Bull Trend       Grön Streckad
Svart Streckad linje är den långa stödet 
 
Bolagsinfo

AstraZeneca är ett globalt bioläkemedelsbolag med fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel, primärt för behandling av sjukdomar inom terapiområdena som berör andningsvägar, hjärta/kärl/metabolism och cancer. Utöver huvudverksamheten är bolaget även aktiva inom autoimmunitet, neurovetenskap och infektion. AstraZeneca är verksamma inom samtliga globala regioner och har sitt huvudkontor i Cambridge, Storbritannien.

Fundamentala analysen använder siffror från Börsdata, diagrammet från Aktiespararnas Hitta Kursvinnare och bolagsfakta från Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar