måndag 15 augusti 2022

Så var cirkusen igång på allvar.

 Nu ska det avgöras, det var 4 år sedan vi gick till valurnorna och vi får inte glömma hur det slutade då. 

400 Miljoner kronor av våra skattemedel ska brännas på fina reklamfilmer, plakat på partiledare och andra miljöförstörande reklamprylar. Allt för att vinna just din röst och breda vägen för 4 års säkrad inkomst och en knuff i den politiska karriären, allt annat sekundärt. 

Det är så jag ser dagens politik. En modern politiker sätter sig själv i första rummet och den politiska ideologin är ett verktyg att uppnå sina personliga mål och kan bytas ut när valbarometern går åt fel håll.

När rösterna är lagda och resultatet presenteras så är vi nog där igen. 349st folkvalda stänger in sig på Riksgatan 1 för att leka "Robinsson" under några månader. Det ska ges och tas, det ska bildas pakter och alla de valda kommer gör allt för att få en stol vid makten, "what ever it takes". Detta medans livet går vidare och Sverige måste fungera. Vilket är möjligt genom att man uppfann myndigheten, som ska jobba på som vanligt med sina begränsade resurser och på bästa möjliga sätt ta hand om sina medborgare medans den politiska farsen får pågå.

Hur lång tid ska dom ta på sig denna gång, vilka minoritetspartier kommer att styra Sverige kommande 4 åren? Det bästa med att inte ha majoritet, är att ingen behöver ta ansvar för sin politik, det går hela tiden att skylla på varandra och i slutänden även på medborgarna som med sina röster såg till att det blev så här(?)

Kommer det bli bättre? Troligtvis inte, i alla fall inte för oss medborgare som är för evigt dömda att betala prislappen för våra s.k. folkvalda proffspolitikers girighet.

En blank röst är en protest mot maktmissbruk och en ickefungerande demokrati, annars är det bara att acceptera farsen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar