fredag 19 augusti 2022

Ecoclime Group, ett tråkigt förhoppningsbolag rätt i tiden

Kategori: Förhoppningsbolag
Marknad: First North
Bransch: Industri

Ecoclime verkar gå under radarn och har fått en tråkighetsstämpel på börsen. Dom växer sakta men säkert som bolag och produkten ligger rätt i tiden. Att återanvända energin kommer att bli en bra investering för deras kunder. Det som talar emot för tillfället är att det kommer byggas mindre bostäder under en period, men dom har goda förutsättningar att rida ut en tillfällig nedgång. När väl energikrisen slår till på allvar så är Ecoclime en del av ekosystemet. Jag säger köp, med ett riktpris på 12sek och bullcase på 15sek. Aktien har brutit nedåtgående trend och swingar kring jämviktskurs/målkurs och vi väntar på genombrottet, då bolaget hittar nya höjder.

Dock finns en nedsida på 6-8sek per aktie (svart streckad linje) ifall det skulle dyka upp en ny svart svan på marknaden, detta skonar inget bolag på börsen och det är risken vi får leva med i dagens ekonomiska klimat.




Riktkurs          Grön Linje
BaseCase       Orange Linje
BullCase         Blå Linje
BearCase        Röd Linje
 
Bear Trend      Röd Streckad
Bull Trend       Grön Streckad

Svart streckad linje är det långa stödet och sträcker sig tillbaka 2-5år.
 

Bolagsinformation

Ecoclime Group är verksamma inom miljöteknik. Bolaget är inriktade mot fastighetsmarknaden och levererar inomhusklimat med cirkulära energisystem för återvinning av värme från spillvatten samt standardisering av data för fastighetsautomation. Energilösningarna baseras på IoT-teknologi som integreras med kundernas energisystem för värme och komfortkyla samt fastighetsautomation. Ecoclime har huvudkontor i Umeå, tillverkning i Vilhelmina samt sälj- och projektledning som utgår från Stockholm och Arvika.

 

Fundamentala analysen använder siffror från Börsdata, diagrammet från Aktiespararnas Hitta Kursvinnare och bolagsfakta från Avanza

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar