fredag 19 augusti 2022

Stöld, erövring och billig arbetskraft.

 

Kommunismens syn på tillväxt består av stöld, erövring och billig arbetskraft.

De kommunistregimer som säger sig gått över till någon form av marknadsekonomi och demokrati är en stor bluff. 

Att naturlig tillväxt uppstår genom en sund marknadsekonomi har varit ett framgångsrikt koncept för västvärlden fram tills nu, men tyvärr har vi förblindats av vår egen girighet och gjort oss beroende av våra värsta fiender, vilket gör det som håller på att hända väldigt komplicerat.

Ett land med dold planekonomi hittar bara tillväxt genom att stjäla, kopiera och erövra eller exploatera sin egen befolkning. Man sprider skräck hos sina grannländer och sina egna för att få jobba ostört med sina planer. Precis som det alltid har varit. 

Att utbilda och förädla landets resurser för att bygga en konkurrenskraftig industri och bidra till en bättre värld verkar inte finnas på agendan. Så länge det finns egna naturtillgångar så kan man lugnt investera i en krigsmakt i stället. Det  är en tillförlitlig plan för framtida tillväxt och överlevnad som nation. Precis som dom alltid har gjort.

När EU och framför allt Nato brer ut sig så ska vi inte vara så förvånade över hur dessa regimer reagerar och framför allt agerar. Att vi försvårar och till och med hindrar deras tillväxtplaner är ett hot dom inte kan acceptera.  

Allt detta sker oavsett vad omvärlden tycker, vi kan bara stå bredvid och beskåda eländet. För västvärlden med sin giriga marknadsekonomi vill inte,  och kommer inte förstå så länge vi prioriterar våran egen tillväxt. Förr eller senare kommer det drabba oss alla i någon form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar