måndag 12 september 2022

Negativ trend bruten efter ECB räntehöjning

 

Den negativa trendkanalen är bruten efter att ECB höjde räntan, så nedgången var redan diskonterad och när det inte kom upp något värre till ytan så blev det positiva nyheter. Men visst sjönk det tillbaka och som sagt tidigare, algo-handeln har en klar åsikt att börsen är billig runt index 1900.

Jag tycker dock att uppgången är lite väl brant och jag ogillar paraboliska rörelser, vilket öppnar upp för stora rekyler. Ser ett motstånd vid index 1970, som vi säkert är på väg mot med detta positiva sentiment. Att vi även är på väg mot en högerstyrd regering förstärker sentimentet. Och med brist på NYA negativa nyheter så blir det en positiv vecka, men jag kan inte se någon ny positiv trendkanal.

Hittills kan vi se en stark öppning norr ut, börsen handlas upp där varje liten nedgångar direkt möts av nya köpare och vi har en stabil dagstrend.

Snart börjar gissningarna hagla om vad riksbanken ska hitta på den 20 September, och nu gäller det för experterna att ösa på med prognoser med dubbla trippelhöjningar, så vad än Ingves & Co gör så kommer det vara duvaktigt. Sen är det dags för rapportsäsongen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar