fredag 9 september 2022

OMX30 har ett starkt stöd vid 1900

Index 1890-1900 verkar vara inprogrammerat som ett starkt stöd i algoritmerna för robothandeln. När indexet träffar stödet så har vi signal KÖP och stänger det över så har vi signal KÖP på positiv trendindikation. Ingen direkt koppling mot makroekonomin. Traders Market råder.

Index var 1905 i Mars 2020, som var startskottet för pandemin på börsen, där OMX rasade 30% på en månad och världen skulle gå under. Kapitalet skulle räddas till vilken pris som helst, en prislapp som sedan staten och kapitalet fick betala, utan någon protest eller eftertanke, under parollen "what ever it takes", men det är en annan historia.

Att börsen nu är emun mot räntehöjningar är ett faktum. Det kräver betydligt sämre nyheter än så för att skrämma sentimentet inom finansmarknaden. Kan det vara så att börsen först har rört sig från investering till spekulation och nu håller på att lämna spekulation och bli en depå för kapital. Sentimentet köper in sig oavsett utsikter, där värdeaktier med direktutdelning blir den nya sparformen och ersätter sparkontot. Så länge TINA strategin råder så spelar det ju ingen roll och vad du än gör med dina sparpengar så kommer dom förlora sitt värde. Då är det enkelt att öppna ett ISK och köpa aktier i stället, framför allt i bolag som kommer att finnas kvar imorgon, för nu vet man knappt om svenska kronan kommer finnas kvar innan detta är över. Det underliggande värdet i bolaget du köper har mindre betydelse, varumärken som ABB, ASTRA, ASSA och ATLAS räcker gott och när nya sparare tillkommer så hålls köpkursen uppe, men bäst är nog att köpa när OMX är runt 1905 igen, för nu är det hela havet stormar och ingen vet var vi är på väg. 

Alternativ 2 är att göra som jag och placera pengarna på ett surt bankkonto tills det lugnat ner sig något, för nu är det hysteriskt volatilt.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar