måndag 5 september 2022

Traders Market Råder

 

Marknaden kämpar på starkt och vägrar ge sig för recessionen. Tidigare negativa trendlinje får snart anses vara bruten, fast utsikterna ser sjukt dåliga ut. Det är Traders Market som gäller, korta positioner (i tid), vilda spekulationer, så fort OMX30 går upp eller ner kan man göra ett klipp på rekylen. Dock så är det Algo-handeln som styr trenden där vi traders inte har en chans att hänga med i svängarna. Korta trender byggs upp för att sedan försvinna i vinsthemtagningar, så det gäller att vara ultra-snabb på köp/säljknappen. 

Allt detta medans det smarta kapitalet står bredvid och beskådar showen och väntar på att få kliva in när marknaden har normaliserats. Jag skulle säga att OMX30 ska ner mot index 1750 för att vara rätt värderat, så (min) fallhöjd är fortfarande hög, fast vi haft en nedgång på 20% i år (OMX30). Det är inte över än.

Med detta så räknar jag inte med några inflygande svarta svanar på vägen, som säkert kan ta oss tillbaka till mars 2020, för det är väl ändå där vi skulle stått och trampat om inte centralbankerna varit så generösa med kapital. Och av någon anledning fortfarande är, trots inflationslarmen.

Om marknaden stänger över trendkanal på fredag, så tror jag nog på en kortsiktig bullishperiod fram till Q3 rapporterna. Och man kan ju alltid chansa på ett bullcertifikat redan idag, om man vågar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar