torsdag 1 december 2022

Latour B kanske kan vara något

 Kan Latour vara ett bra tillskott i en aktieportfölj? Ett holdingbolag med ett intressant innehåll, som en liten nanofond för diversifiering av aktieportföljen. Man blir indirekt ägare av både panta'la'mera bolaget Tomra och ventilationsbolaget Swegon mm. Visuellt så handlas aktien i negativ trendkanal och BearCase, men som nu kanske är på gång att brytas. Dock visar vinsterna på svagare utveckling och det väl inte så himla bra inför 2023, när vi står inför finanshistoriens mest planerade recession. Men omsättningen tuffar på och bra aktiviteter på förvärvssidan gör dom intressanta. Riktkursen hamnar på 267sek, men jag skulle vilja se kursen bryta över BaseCase 221sek för att bekräfta vändning. Så jag säger bevaka tills vidare.


Blå= BullCase (ev. Exit). Orange= BaseCase (Jämviktskurs). Röd= BaseCase (ev. Stoploss). Grön= Riktkurs baserat på 12 mån. kursutveckling + fundamental poäng analys). Svart streckad linje är långa stödet (>5år) 

Latour hamnar under kategori-2 och skulle då passa i min tillväxtportfölj, pga. av den tveksamma vinstutvecklingen. Dock skulle jag behöva en ersättare för Investor (tidigare Kat-1 bolag), men som jag inte riktigt tror på för tillfället. Så Latour får stå på kö och jag letar vidare bland investmentbolagen. 

Om bolaget:
Handlas på LargeCap och bransch finans.
Latour är ett investmentbolag. Bolaget är specialiserade inom investering, ägande och vidare förvaltning av små- och medelstora företag. Störst affärsinriktning återfinns inom den industriella sektorn, samt tillverkningsindustrin. Visionen är att skapa långsiktigt god avkastning för aktieägarna genom att äga och utveckla företag, huvudsakligen genom styrelserepresentation och aktiv ledning. Latour investerar i såväl noterade som onoterade bolag. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Fundamental analys baseras på siffror från Börsdata, Graf från Hitta Kursvinnare och bolagsinfo från Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar