söndag 18 december 2022

Projekt Hälsa vecka 51 -Nöjd

 Summering av vecka 50 får ske idag söndag, för nu vankas det 2 dagars semester och uppladdning inför jul och nyår. Veckan har varit bra, träningen rullar på och jag har gjort 6st träningspass och en bra vecka. Inga större blessyrer, ben, rygg och armar känns bra, och jag lyckades bli av med 0.3kg trots en helgkost bestående av både pizza och en del sötsaker och snacks. Resultatet får jag vara nöjd med. Nu återstår 2 veckor och att nå mitt mål känns avlägset, om jag nu inte hoppar över julborden och svälter mig, men det kommer aldrig hända, hälsa är mera än en siffra på en våg och så länge jag är på rätt väg är jag nöjd.

Vikt: 75.8 (-0,3)
Träning: 6 (82)
Fridagar: 0 (-6)

Börsen glädjeyra avtog, och många traders tjänade fint med pengar, men en hel del förlorade nog rätt mycket också på kuppen, medans de långsiktiga kunde stå bredvid och beskåda galen skapet. Att vi skulle få ett sådant björnmarknadsrally att alla indikatorer började peka på en vändning för hela finansekonomin, var helt galet. Om det berodde på robothandel och ren girighet av fenomenet FOMO, där hänsyn till realekonomi och det geopolitiska läget inte tas i beaktan, får man aldrig veta, men troligtvis är det nog så.



Vi fick en uppgång på 20% (!!!) baserat på att inflationen börjar avta och att centralbankerna skulle sluta att höja räntorna och kanske förväntningar på fortsätta kvantitativa lättnader, med att trycka ut mera pengar på finansmarknaden. Ingen kan förutspå effekten av de hittills höjda räntorna, men att det ligger en fördröjning innan vi ser resultatet kommer visa sig under 2023, vilket inte kommer att bli en munter historia, i alla fall inte i verkligheten och den s.k. realekonomin. Nu väntar vi bara på vad den nye Erik Thedéen ska hitta på, och som ny på posten som riksbankschef så vill han nog inte hamna i dålig dager med Sveriges aristokrater och finansgökar, så där har vi kanske räddning för börsen utvecklig under första kvartalet 2023. Men då lilla Sverige sitter i knäet på världsekonomin så är det bara att hålla i hatten och åka med. Nästa räntehöjning (troligtvis bättre än förväntat) och sedan bolagens rapporter med goda resultat baserat på än en gång lågt värderat krona och fulla orderböcker, så borde det bidra med ett ytterligare börsrally innan det är dags att krypa till korset och verkligheten kommer i kapp. För när ekonomin stannar av, vilket resulterar i kancellerade beställningar och utebliven produktion, så börjar nog sparpaketen rulla ut med uppsägningar som sista åtgärden.

Fan, det här lät inte så kul, nu när det är jul och allt. Låt oss dra ner skygglapparna ett tag för att umgås och ha trevligt med våra nära och kära och investera i det sociala kapitalet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar