måndag 13 februari 2023

Projekt Hälsa vecka 7 - Volatilt

 

Upp och ner, ner och upp. I helgen var det kalas igen med massor av mat och fika, inte bra för mitt projekt, och resultatet lät inte vänta på sig. Upp 1.7kg, hur nu det kan vara möjligt, men det kunde det. 6st träningspass och några längre promenader hjälpte inte. Där emot är det nog bättre att väga in sig på onsdag, så kroppen får landa efter helgens frosserier, och återgå till ett mer normalt tillstånd. Så denna vecka tänker jag väga mig onsdag och fredag för att se skillnaden, och sedan ta medelvärde för att börja krångla till saker och ting, men det borde visa en mer rättvis viktkurva. I övrig är det bara att köra på, ny vecka nya tag.

Vikt 74,8 (+1,7)
Träningspass: 6 (123st)

Hatten av för riksbankschefen Erik, dags att visa att dom menar allvar med att försvara den svenska valutan, som jag själv förespråkar före Euron. Med en starkare valuta kommer även inflationen att sjunka tillbaka, och resten sköter väl energipriserna, nu när vi går mot varmare tider och att effekten av billigare olja snart bör visa sig och hjälpa till att få ordning på situationen, men saker och ting tar längre tid än man tror, dock ett litet ljus i mörkret. 

Börsen har stannat upp igen efter uppgången som startade i oktober, men precis som nu så hade vi en sättning i december med ras på 5%, och nu är vi nere ca 4% sedan 3:e februari, så frågan är ifall det kommer stanna där? Hittar 2st motstånd (OMX30),  2207 och 2160 (se allokeringsstegen), som jag måste hålla koll på, faller det under dessa, är det risk för ytterligare nedgång och möjlighet för ett längre BEAR certifikat. Hittills har morgonens öppning visat på ett positiv sentiment, vilket säkert kan beror på förra veckan sura stämning, det lockar alltid till sig nya köpare. Allokeringsbarometer har slagit om till Bearish-Zon (en liten varning), resultatet av förra veckans nedgångar, i övrigt är det Normal Handel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar