måndag 13 februari 2023

Uppdatering AFRY


En kort uppdatering för AFRY. I augusti 2022 hade jag Rek. KÖP, som sedan gick över till Rek. BEHÅLL i November, med riktkurs 186sek. Men i december så tog det fart när köparna hittade bolaget vilket resulterade i en uppgång på 30%. Nu är frågan om det gått för bra för aktien, och att säljarna hämtar hem vinsten? Min nya Rek. är KÖP, men till lägre riktkurs på 162sek, vilket kanske även signalerar överhettning vid skrivandes stund och då risk för rekyl nedåt mot jämvikts och riktkursen 160-165sek, innan det bär iväg uppåt igen. För bolaget växer och visar starka siffror, trenden ser positiv ut. Aktien levererar även en direktavkastning på 2,81%. Risken idag är ju lågkonjunkturen, när företag börjar spara in så drabbas konsulterna först, men kan dom bara övervintra 2023 så kommer det bli bra, tror jag. 

Blå= BullCase (ev. Exit). Orange= BaseCase (Jämviktskurs). Röd= BaseCase (ev. Stoploss). Grön= Riktkurs baserat på 12 mån. kursutveckling + fundamental poäng analys. Blå Streckad = Primär Trendlinje. Svart Strecka = Långa Stödet (>5år)

Afry handlas i BullCase i positiv trendlinje men börjar sticka upp allt för långt ifrån jämviktskursen, dock visar både RSI och Stochastic Slow på fortsatt framgång, så det kan nog fortsätta upp ett tag till innan nästa sättning. Bolaget är ett Kategori-2 bolag och passar in i min Tillväxtportfölj, där dom hade passat in väldigt bra.

Om bolaget
AFRY handlas på LargeCap och bransch Teknik. Dom är ett ingenjörs- och konsultbolag. Bolaget erbjuder tjänster och lösningar anpassade för industriprocesser, infrastrukturella projekt samt utveckling av diverse IT-system. Bolagets affärssegment inkluderar energi, industri samt infrastruktur. Marknaden är främst koncentrerad till Europa men bolaget har även löpande projekt på global nivå. Bolaget gick tidigare under namnet ÅF Pöyry och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar