onsdag 15 mars 2023

Tillväxtportföljen 2023

 

Så var tillväxtportföljen uppdaterad

Portföljen ska bestod av 12st bolag. 

Axfood
Beijer Ref
Bergman&Beving
Bravida
Enea
Garo
Hexatronic
Nibe
Note
Softronic
Stillfront

Bolag som stannar:
Axfood, Bergman & Beving, Bravida, Hexagon, Hexatronic, Nibe, och Note

Bolag som får lämna:
Beijer Ref, där EQT håller på att stöka med storförvärv som finansieras med utspädning av aktien vilket jag inte gillar. Undviker bolaget tills vidare och 12% avkastning får jag vara nöjd med. Även IT konsulten Softronic får lämna, med god vinst på +10%. Enea, Garo och Stillfront för ge vika åt bättre alternativ, tyvärr stannar alla tre på förlust, -1%, -6% och -1%, men så kan det vara ibland, det man förlorar på gungorna får man ta igen på karusellerna. 

Nytt i portföljen för 2023:
Bahnhof, Beijer Electronics, BTS Group, Camurus och Sensys Gatso.

Så här ser den uppdaterade portföljen ut. Den kommer ge ca 1,7% i direktavkastning, bra för kassaflödet. Det blev mycket vikt på teknik och industri, vilket är två branscher som jag tror mest på de närmsta 12-18 månaderna. Konsument stabil kommer få det svettigt, men lite spridning måste jag ha och väljer Axfood för att vi kommer att fortsätta äta och Camurus på sjukvårdssidan, då vi kommer att fortsätta att vara sjuka. Funderar på att lägga in i investeringsstrategin att samtliga portföljer ska innehålla ett investmentbolag och även ett finansinstitut, men det får jag fundera vidare på, kanske nästa år.

Enligt allokeringsbarometern så ska portföljen bestå av 30% aktier, 10% Xact Bear 2 (ETF) och 15% Guld AVA (Cert) och resten i kassa eller rättare sagt sparkonto med fria uttag och 2% ränta hos Nordax. Strategin för portföljen finns under flärpen "Portföljer".

Plan:
Försäljning under första veckan i Mars - klart
Första köp 2:a veckan    - klart
Andra köp 4:e veckan
Sista köp 1:a veckan April 






Portföljen är fortsatt fiktiv då jag inte tror på dagens finansklimat och är övertygad om att vi närmar oss slutet på det stora ekonomiska experimentet som drogs igång av Riksbanken 2015 med S. Ingves i ledningen, som nu mera sitter i en solstol och dricker paraplydrinkar. Lycka Till Erik Thedéen, bara en pandemi eller ett 3:e världskrig kan rädda situationen. Jag kan bara hoppas att du sitter på ett äss i skjortärmen som kommer överraskar oss alla positivt.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar