tisdag 11 april 2023

Projekt Hälsa Vecka 15

Det blev ytterligare en återhämtningsvecka där träningen sken i sin frånvaro. Lägg till lite påskfirande så kändes veckan inte helt okej från ett nyttigt perspektiv. Hur skulle detta sluta, skulle jag vara tillbaka på ruta ett nu och att det bara  är att börja om? Onsdagens vägning var okey och över förväntan eller som analytikerna säger "bättre än väntat".  Fredagen började peka nedåt (eller uppåt för min del), men fortfarande "bättre än väntat", men så kom måndag, fan för måndagar, och vågen visade +1,6kg och 74 pannor lyste i displayen, nu är verkligheten i kapp och det finns inga gratisluncher, endast hårt slit och disciplin, vilket jag inte sätt skymten av senaste dagarna. Dock så ser snittet fortfarande okej ut med +0,37 för veckan, men det får vara slut på vilan nu, för jag ser vad det barkar. Skadan känns i alla fall bättre och jag måste börja prov springa igen, typ idag Tisdag, men i lugn takt och blir det inte värre så blir det sällan det. 

Onsdag    71,7    (71,9)
Fredag     72,5    (72,8)
Måndag   74,1    (72,5)

Snitt :     72,77    (72,40 / +0,37)
Träningspass 0 (159st)

Förra veckans börs slutade på rött och -1,7% innan handeln avbröts av påskharen. Så vi kan väl räkna med en gladare vecka igen då optimismen knappast lämnar börssentimentet i första taget, framför allt när vi inte kan se resultatet av den lågkonjunktur som sköljer in, det tar som sagt lite tid innan det sprider sig till alla delar av ekonomin. Och finansvärlden förväntar sig fortfarande mera kvantitativa lättnader när väl den dyker upp i siffrorna hos våra kära börsbolag och sparprogrammen kommer rulla ut på bred front. 

Min allokeringsbarometer säger avvakta köp för tillfället, men OMX befinner sig tertiärt i en Bullish Trend och bra för swingtrade, den primära trenden befinner sig i en konsolidering efter uppgångarna som startade under Q4 förra året. En sådan konsolidering  brukar ofta bryta ut norr ut med fortsatta uppgångar och kan egentligen bara störas av nya dåliga nyheter som skulle kunna oroa finansekonomin. Vi får väl se vad kineserna tänker hittar på med Taiwan de närmsta veckorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar