onsdag 3 maj 2023

Sinch krymper vidare

Jag läste att Morgan Stanley höjer Sinch till jämvikt (fr. undervikt), riktkurs 27 kronor, jag gör tvärt om, från Övervikt eller som jag säger, från BullCase till BaseCase med sänkt riktkurs 24sek. Bolaget krymper från rapport till rapport och trenden verkar vara bestående, eller? Pengarna är snart slut om dom inte gör något bra snart. Och att försöka sig på en nyemission nu kommer få kursen att rasa vidare, för sånt gillar inte marknaden. Att dom tok-lånat pengar för att köpa sig tillväxt verkar ha blivit dyrare än beräknat. Visst finns det utrymme för bottenfiske men långsiktigt känns det inte bra, så jag avstår.


Blå= BullCase. Orange= BaseCase (Jämviktskurs). Röd= BearCase Grön= Riktkurs . Svart Streckad= Långa stödet (>5år tillbaka i tiden).


När jag tittar på grafen så ser nedåt trenden stark ut, och kursen är på väg att bryta igenom rött motstånd (BearCase). Frågan är hur starkt stödet är?  Aktien ligger -6% på rullande 12 månader och +24% från lägsta, med ett RSI runt 40 så kan kursen få för sig att rekylera uppåt, men det kan inte bli långvarig om det fortsätter som det gör. Priset ser ut att ligga på rätt nivå nu, och framtiden får utvisa om dom kan bättre, för det här duger inte. 

Om bolaget

Sinch är ett teknikbolag. Bolaget erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster som gör att kunderna kan integrera meddelande (SMS)-, röstapplikations- och mobildatatjänster i sin verksamhet. Kommunikationstjänster används för hantering av kritisk information hos exempelvis banker, flygbolag, aktörer inom sjukvården samt teknikbolag. Bolaget grundades under 2008 och har sitt huvudkontor i Stockholm.


(Fundamentala analysen använder siffror från Börsdata, diagrammet från Aktiespararnas Hitta Kursvinnare och bolagsfakta från Avanza)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar