söndag 14 maj 2023

Vitrolife - skapar tillväxt

Analys Vitrolife, ett BullCase.

Ett globalt bolag som skapar, förbättrar och förlänger liv med fokus inom fertilitetsbehandling. Bolagskursen återhämtade sig bra efter dippen i oktober 2022 och ligger sedan dess i en positiv trendkanal. Kursen föll tillbaka något efter Q4 rapporten men  har sedan dess återhämta sig igen. Bolaget handlas till BaseCase och det ser bra ut fundamentalt m
ed ökad försäljning och vinst på årsbasis, så här finns det helt klart potential för ett BullCase med god tillväxt.


Blå= BullCase. Orange= BaseCase (Jämviktskurs). Röd= BearCase Grön= Riktkurs . Svart Streckad= Långa stödet (>5år tillbaka i tiden).

Kursutvecklingen är -29% på rullande 12m. med +48% från lägsta nivå, så det kan vara läge för köp. Men,  på kort sikt har jag en riktkurs på 223sek (stängning 11:e maj: 234sek), och med ett RSI på 67 tillsamman med ett fallande Stochastic Slow så ser det ut som att kursen är på väg att falla tillbaka mot riktkursen innan det tar fart igen. 

Bolaget är ett Kategori-2 bolag och passar väl in i min tillväxtportfölj (jag äger inte aktien idag).

Om bolaget:

Vitrolife handlas på Large Cap. och är en internationell koncern som tillhandahåller medicintekniska produkter och genetiska tjänster. Bolaget utvecklar och tillverkar tjänster och produkter för individanpassad genetisk information samt medicintekniska produkter inom fertilitet. Vitrolife stödjer kunderna i deras verksamhet för att förbättra patienternas utkomst av fertilitetsbehandlingar. Vitrolifes produkter och tjänster finns tillgängliga globalt och koncernen har sitt huvudkontor i Göteborg, Sverige.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar