tisdag 22 augusti 2023

Ecoclime Group - Ytterligare ett förhoppningsbolag som sviker

För ett år sedan eller den 19.e Augusti 2022 hade jag ett köp på detta bolag med trendkursen 12sek, med en nedsida på 6-8sek ifall marknaden skulle gå Bearish. Marknaden har sedan dess varit Bullish med en uppgång på ca 5% till dagens datum, men beträffande Ecoclime Group så hade marknaden andra planer. Kursen har rasat och legat i negativ trendkanal sedan dess, vilket bevisar hur svårt det är att analysera dessa förhoppningsbolag. Omsättningen har ökat över tid, samtidigt som förlusterna har ökat och kassan minskat, vilket inte är något som accepteras i dessa dagar. Efter att ha kört en FPA analys på sista rapporten så har jag fått fram nya siffror vilket inte gör analysen positiv. Ny trendkurs på 3,10sek och ett riktigt BearCase vilket inte är en rekommendation för köp, utan snarare bevaka och vänta och se hur mycket kursen kommer att falla. Även fast rapporten mottogs hyffsat positivt av marknaden så verkar det igen falla tillbaka mot den negativa trendkanalen. Det ser inte bra ut och är en osäker investering så länge dom inte får kontroll över kostnaderna och börjar visa tendenser till ett positivt cashflow.


Blå= BullCase. Orange= BaseCase. Röd= BearCase Grön= Trendkurs. Svart Streckad= Långa stödet (>5år tillbaka i tiden).

Kursen tog sig ur negativ trendkanal i Juni och konsoliderade fram till rapporten som gav en tillfällig uppgång. Men då både RSI och Stochastic Slow åter visar på en nedåtgående trend så blir jag inte förvånad om kursen sjunker tillbaka mot trendkanal, men förhoppningsvis stannar vid trendkursen (grön linje) innan det vänder, om det vänder vill säga(?) Kursutvecklingen är -32% (TTM) med en rekyl på 23% från lägsta kurs, men jag vill nog se ett utbrott genom BaseCase (5,50sek ) innan jag börjar tro på en vändning.

Bolagsinformation

Ecoclime Group är verksamma inom miljöteknik. Bolaget är inriktade mot fastighetsmarknaden och levererar inomhusklimat med cirkulära energisystem för återvinning av värme från spillvatten samt standardisering av data för fastighetsautomation. Energilösningarna baseras på IoT-teknologi som integreras med kundernas energisystem för värme och komfortkyla samt fastighetsautomation. Ecoclime har huvudkontor i Umeå, tillverkning i Vilhelmina samt sälj- och projektledning som utgår från Stockholm och Arvika.

 (jag äger inte aktier i Ecoclime Group)


Fundamentala analysen använder siffror från Börsdata, diagrammet från Aktiespararnas Hitta Kursvinnare och bolagsfakta från Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar