onsdag 23 augusti 2023

Firefly in > Precise Biometrics ut

 Jag plockar bort Precise Biometrics ur min bevakningslista och ersätter dom med Firefly

Precise Biometrics  är ett förlustbolag som lever på bidrag från finansmarknaden. Under de 10 senaste åren har dom lyckats prestera 1år med svarta siffror. Har dom verkligen rätt produkt och strategi? Man kan fråga sig vad som är "medlet" och "målet" med verksamheten, att tjäna pengar verkar i alla fall inte vara målet. Avanza har idag 9000 ägare av denna undermåliga aktie, men förhoppningsvis är det bara Day och Swing traders, vilket är det enda aktier duger till idag, korta spekulationer.

Firefly har 10 år med rapporterad vinst och sannolikheten att dom finns kvar som bolag i morgon och även kommer leverera tillväxt är betydligt större.

TurboAnalys Firefly:

FPA analysen säger BaseCase, aktien handlas idag till BullCase. Alltså, något övervärderad och jag skulle ta hem lite vinst om jag ägde. Gissar på en rekyl nedåt efter uppgången vid rapport, och blir intresserad igen runt 116sek. (dagskurs 123,50)

Trendkurs     116,30sek
BullCase     120,00sek
BaseCase    105,90sek
BearCase    95,00sek


Blå= BullCase. Orange= BaseCase. Röd= BearCase Grön= Trendkurs. Svart Streckad= Långa stödet (>5år tillbaka i tiden).


Om bolaget
Firefly tillverkar och säljer tekniska system som upptäcker och förhindrar bränder och explosioner. Inom affärsområdet industriapplikationer övervakas processer främst inom träindustrin samt bland värmekraftverk. Bolaget erbjuder även övervakning av pappersmaskiner samt av torkprocessen i avloppsreningsverk. Utöver används bolagets produkter vid övervakning av kabel- och kommunikationstunnlar. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm. 



Fundamentala analysen använder siffror från Börsdata, diagrammet från Aktiespararnas Hitta Kursvinnare och bolagsfakta från Avanza


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar