onsdag 1 februari 2023

Thinc - en oslipad diamant och chans för bottenfiske

 

Att förhoppningsbolag har fått stryka på foten har nog inte gått någon förbi, framför allt om man ligger investerad. Thinc är ett bolag i mängden som slaktas när investeringsviljan försvann. Med en bra nyheter under gårdagen fick kursen att dra 38% fr 29öre till 40öre (jag vet, vi pratar frimärksaktie här), men att det finns potential för bottenfiske är ingen tvekan. Aktien har rasat 37% och ligger 20% från bottennotering (TTM). Själv gick jag in Maj 2022 vilket inte har varit någon lysande affär, men hoppet är det sista som lämnar och det är lite av spelet när man satsar på volatila förlustbolag. Timing är viktigt, mycket tur, en nypa skicklighet, samt lägg till lite tålamod så kan man göra en bra affär.

Kunderna för Thinc verkar finnas där ute, och dom jobbar med en del längre kontrakt vilket är bra. Förlusterna minskar och kassan är okej, så om inte konjunkturen faller allt för djupt och för länge så finns det hopp. Börsvärdet är idag 62Msek och senaste kontraktet ligger på ett värde betydligt över detta (170Msek årligen). Min riktkurs säger 50öre med potential för >70öre vid ett BullCase, så det är inte helt omöjligt för en kursdubbling. 

Om bolaget:
Thinc Jetty Collective handlas på Spotlight och bransch Teknik, dom är verksamma inom kommunikationsbranschen och koncernen erbjuder en grupp av bolag inom system, kommunikation och struktur. Bolagen tänker ut och genomför idéer till sina kunder. Gruppens kompetensområden sträcker sig från data, analys, teknikutveckling, SaaS system till kommunikation, media, PR och brand experience. Koncernen riktar sig till kunder oavsett bransch med behov av sammanhållen kommunikation. Thinc Jetty Collective är verksamma inom Norden

Blå= BullCase (ev. Exit). Orange= BaseCase (Jämviktskurs). Röd= BaseCase (ev. Stoploss). Grön= Riktkurs baserat på 12 mån. kursutveckling + fundamental poäng analys. Svart Streckad= Långa stödet (>5år tillbaka i tiden).

Omsättningen i aktien är ganska låg, så det måste man tänka på vid ett eventuellt exit, men blir aktien het igen så brukar inte det vara något problem. Viktigt att inte bli för girig bara, om man nu swingar aktien, planera din exit när/om kursen når BullCase, eller sälj av 50% om man tror på mera framgång.

Kikar vi TA så har k
ursen tagit sig ur den negativa trenden och befinner sig strax under riktpris och jämviktskurs, men som alltid vid en parabolisk uppgång så passar många traders på att ta hem vinster så en liten rekyl är kanske att vänta. Att handla med förhoppningsbolag är alltid hög risk, men ibland känns risken mindre. 

Ett tips för den som letar information om bolag: Googla bolaget och välj "Nyheter" eller "Video" i undermenyn och vipps !!

Och sist men inte minst glöm inte att investeringar i värdepapper är förenat med risk och att du kan förlora hela eller delar av ditt investerade kapital. Dina pengar ditt ansvar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar